Over mij

Wie ben ik 
Ik ben Julie Sharon-Wagschal en ik ben Amerikaans-Nederlands. Sinds twintig jaar woon ik met mijn man in Amsterdam. Wij hebben twee kinderen. Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels.

Met wie werk ik
Ik ben een counselor gespecialiseerd relatietherapie. Momenteel voer ik mijn eigen praktijk waar ik stellen help om liefde en gezondheid in hun relatie te creeëren en behouden, ongeacht ras, religie, cultuur, seksuele oriëntatie en ethniciteit. Daarnaast leid ik workshops voor stellen, maar ook voor therapeuten die zich willen specialeren in de Gottmanmethode via de Center for Relationship Learning.

Mijn aanpak
Mijn therapeutische aanpak bestaat voornamelijk uit de Gottman Methode voor Relatietherapie. Daarnaast neem ik meestal de psychodynamische denkwijze in acht.  Voor jou betekent dit concreet dat we wat tijd zullen nemen om jouw verleden te bekijken in context van je huidige situatie. Tegelijkertijd zullen we ook ontdekken wat er goed gaat met je en hoe je dit naar andere delen van je leven kan uitbreiden. Andere technieken waar ik gebruik van maak zijn: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing: een therapie om trauma te verwerken), Mindfulness (leren aandacht richten op het hier en nu) en CGT (Cognitieve Gedragstherapie: een therapie waarbij je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en om te gaan). Deze therapievormen zijn allen wetenschappelijk onderzocht op effectiviteit.

Ik zie counseling als een interactief, collaboratief proces. Ik geloof dat elke cliënt zijn of haar eigen antwoorden heeft, maar dat het inzicht in deze antwoorden op dat moment geblokkeerd is. Ik ben hier om steun te bieden bij het uitzoeken van hoe iemand in elkaar steekt: de gedachten, de gevoelens en de ervaringen. Gedurende dit proces kan de cliënt deze verborgen antwoorden (her)ontdekken.

Mijn kwalificaties
Ik heb mijn Bachelor of Arts in Psychologie behaald op Skidmore College in New York en mijn Masters of Arts in Counseling op Webster University. Ik neem regelmatig deel aan trainingen en workshops om op de hoogte te blijven van (nieuwe) counselingtechnieken. Om de kwaliteit van counseling te waarborgen heb ik supervisie van een gekwalificeerde supervisor.

Tevens ben ik gecertificeerd Gottman therapeut, erkende Gottman trainer en consultant voor professionals, Art and Science of Love en Bringing Baby Home docent. U kunt meer lezen over de Gottman cursussen op de Center for Relationship Learning.

Ik ben lid van de volgende professionele verenigingen:

  • Algemene Beroepsvereniging van Counseling (ABvC), zie hier, lidnummer 117596
  • Registertherapeut BCZ® , licentienummer 301405R
  • PSYCHOLOOG NIP, lidnummer 223868
  • Lid SCAG, nummer 15795